To je pravilnik o piškotkih za spletno stran rosydrop.si, ki je dostopna s spletne strani https://rosydrop.si

Kaj so piškotki?

Kot je običajna praksa pri skoraj vseh profesionalnih spletnih mestih, tudi to spletno mesto uporablja piškotke, majhne datoteke, ki se prenesejo v vaš računalnik, da bi izboljšali vašo izkušnjo. Na tej strani je opisano, katere informacije zbirajo, kako jih uporabljamo in zakaj moramo te piškotke včasih shraniti. Posredovali vam bomo tudi informacije o tem, kako lahko preprečite shranjevanje teh piškotkov, vendar lahko to poslabša ali "pokvari" nekatere elemente funkcionalnosti spletnega mesta.

Kako uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo iz različnih razlogov, ki so opisani v nadaljevanju. Žal v večini primerov ni standardnih možnosti za onemogočanje piškotkov, ne da bi popolnoma onemogočili funkcionalnost in funkcije, ki jih dodajajo temu spletnemu mestu. Če niste prepričani, ali jih potrebujete, je priporočljivo, da pustite vklopljene vse piškotke, če se uporabljajo za zagotavljanje storitve, ki jo uporabljate.

Onemogočanje piškotkov

Prilagajanje piškotkov lahko preprečite tako, da prilagodite nastavitve v brskalniku (za to glejte pomoč za brskalnik). Zavedajte se, da bo onemogočanje piškotkov vplivalo na delovanje tega in številnih drugih spletnih mest, ki jih obiskujete. Če piškotke onemogočite, običajno onemogočite določene funkcije in značilnosti tega spletnega mesta. Zato je priporočljivo, da piškotkov ne onemogočite.

Piškotki, ki jih nastavljamo

 • Piškotki, povezani z računom

  Če pri nas ustvarite račun, bomo piškotke uporabljali za upravljanje postopka prijave in splošno upravljanje. Ti piškotki se običajno izbrišejo, ko se odjavite, vendar lahko v nekaterih primerih ostanejo, da si zapomnijo vaše nastavitve spletnega mesta, ko se odjavite.

 • Piškotki, povezani s prijavo

  Pri prijavi uporabljamo piškotke, da si lahko to dejstvo zapomnimo. Tako se vam ob vsakem obisku nove strani ni treba prijaviti. Ti piškotki se običajno odstranijo ali izbrišejo, ko se odjavite, da bi zagotovili, da lahko do omejenih funkcij in območij dostopate le, če ste prijavljeni.

 • Piškotki, povezani z e-novicami

  Ta stran ponuja storitve naročanja na novice ali e-pošto, piškotki pa se lahko uporabljajo, da si zapomnimo, ali ste že registrirani, in ali želimo prikazati določena obvestila, ki lahko veljajo le za prijavljene/odjavljene uporabnike.

 • Piškotki, povezani z obdelavo naročil

  Ta stran ponuja možnosti e-trgovine ali plačila, zato so nekateri piškotki nujni, da si vaše naročilo zapomnimo med stranmi in ga lahko pravilno obdelamo.

 • Piškotki, povezani z raziskavami

  Občasno ponujamo ankete in vprašalnike za uporabnike, da bi vam zagotovili zanimive informacije in uporabna orodja ali da bi bolje razumeli našo bazo uporabnikov. Te ankete lahko uporabljajo piškotke, da si zapomnijo, kdo je že sodeloval v anketi, ali da vam zagotovijo točne rezultate po spremembi strani.

 • Piškotki, povezani z obrazci

  Ko posredujete podatke prek obrazca, kot so obrazci na straneh za stike ali obrazci za komentarje, se lahko nastavijo piškotki, ki si zapomnijo vaše uporabniške podatke za prihodnje dopisovanje.

Piškotki tretje stranke

V nekaterih posebnih primerih uporabljamo tudi piškotke, ki jih zagotavljajo zaupanja vredne tretje osebe. V naslednjem razdelku so podrobno opisani piškotki tretjih oseb, s katerimi se lahko srečate na tem spletnem mestu.

 • Ta stran uporablja Google Analytics, ki je ena najbolj razširjenih in zaupanja vrednih analitičnih rešitev na spletu, ki nam pomaga razumeti, kako uporabljate stran in kako lahko izboljšamo vašo izkušnjo. Ti piškotki lahko spremljajo stvari, kot so čas, ki ga preživite na spletnem mestu, in strani, ki jih obiščete, da lahko še naprej pripravljamo zanimivo vsebino.

  Če želite več informacij o piškotkih Google Analytics, si oglejte uradno stran Google Analytics.

 • Na tem spletnem mestu uporabljamo tudi gumbe in/ali vtičnike družabnih omrežij, ki vam omogočajo, da se na različne načine povežete s svojim družabnim omrežjem. Za njihovo delovanje bodo naslednja spletna mesta družabnih medijev, vključno z: {Naštejte družbena omrežja, katerih funkcije ste integrirali v svoje spletno mesto?:12}, prek našega spletnega mesta namestila piškotke, ki se lahko uporabijo za izboljšanje vašega profila na njihovem spletnem mestu ali prispevajo k podatkom, ki jih imajo za različne namene, opisane v njihovih pravilih o zasebnosti.

Več informacij

Nadejamo se, da vam je to pojasnilo stvari, in kot je bilo že omenjeno, če je nekaj, za kar niste prepričani, ali potrebujete ali ne, je običajno varneje pustiti piškotke omogočene, če bi to vplivalo na eno od funkcij, ki jih uporabljate na našem spletnem mestu.

Za več splošnih informacij o piškotkih preberite članek Politika piškotkov.

Če pa še vedno iščete več informacij, nas lahko kontaktirate prek enega od naših prednostnih načinov kontaktiranja:

 • Email: info@rosydrop.pro
 • telefon: +386 51 883 444
0
  Košarica
  Vaša košarica je prazna!Vrni se v trgovino